Klanten Plus van Loon sparen boodschappenpakket voor minimahuishoudens

Bij Plus van Loon aan de Nedereindseweg in Nieuwegein kunnen klanten gratis zegels sparen voor een boodschappenpakket. Op de balie van de klantenservice staat een doos waarin klanten zegels kunnen doneren voor SUN Lekstroom.

Klanten kunnen nog zegels sparen tot en met zaterdag 24 februari. Daarna kunnen zij hun boodschappenpakket ophalen met hun volle spaarkaart. Klanten die hun zegels willen doneren voor gezinnen in Nieuwegein die het financieel lastig hebben, kunnen hun zegels in de doos doen die op de balie staat. Plus van Loon verdubbelt het aantal zegels en zorgt op die manier voor boodschappenpakketten voor gezinnen die dat goed kunnen gebruiken. Eigenaar Christ van Loon: ‘Wij koppelen altijd onze boodschappenpakketactie aan een goed doel om zo ook ons steentje bij te dragen aan de inwoners in Nieuwegein. Dit jaar is dat SUN Lekstroom.’

SUN Lekstroom is een noodhulpbureau. Ondanks alle goede voorzieningen in onze maatschappij zijn er veel mensen die financiële hulp nodig hebben. Voor die mensen zet SUN Lekstroom (Stichting Urgente Noden Lekstroom) zich in. SUN Lekstroom helpt als andere loketten gesloten blijven; hulp in de vorm van een financiële bijdrage (gift) en/of een renteloze lening.

SUN Lekstroom behandelt alleen aanvragen die worden gedaan door professionele hulp- en dienstverleners. De gift gaat altijd in natura. Bijvoorbeeld witgoed, een laptop, een fiets of een boodschappen cadeaubon.

Coördinator Karin Beenen van SUN Lekstroom: ‘Wij werken al jaren samen met Plus van Loon in Nieuwegein. Wij kopen daar Plus cadeaubonnen. Deze krijgen wij altijd met korting. Dus ook op die manier draagt de Plus bij aan een goede doelenorganisatie. Als een hulpverlener een aanvraag doet voor een cliënt die geen geld meer heeft om boodschappen te doen, dan brengen wij een boodschappen cadeaubon bij de inwoner thuis. Op die manier kan het gezin een korte periode overbruggen.’

SUN Lekstroom gaat inwoners waarvoor aanvragen zijn gedaan in het afgelopen jaar in februari telefonisch benaderen of ze een boodschappenpakket willen ontvangen. Begin maart worden deze pakketten, met hulp van vrijwilligers van SUN Lekstroom en de Rotaryclub Nieuwegein, rondgebracht.

Foto: Jolanda van Loon van Plus van Loon en Karin Beenen van SUN Lekstroom. Foto: SUN Lekstroom

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk